Druge mogućnosti

ŽELIM STEĆI ISKUSTVO I KONTAKTE VOLONTIRANJEM

Volontiranjem se stječu iskustva i razvijaju kompetencije potrebne i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, osobni razvoj i osobnu dobrobit, što je prepoznao i Zakon o volonterstvu. Svaki organizator volontiranja obvezan je volonterima i volonterkama koji su volontirali kroz njezin volonterski program izdati Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Kroz volontiranje, u suradnji sa svojim koordinatorom volontera, mlada osoba može osvijestiti i u praksi oprobati kompentencije koje ima i koje bi željela razviti. Kroz Potvrdu o kompetencijama prati se razvoj znanja, vještina i stavova koje volonteri i volonterke razvijaju ulažući svoje vrijeme za zajedničku dobrobit, ali i osobni rast i razvoj.

Više informacije o kompentecijama stečenim volontiranjem, kao i obrazac Potvrde te Vodič za njezino popunjavanje možete pronaći na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

Više informacija o tome kako pronaći priliku za volontiranje te što sve ono nudi možete pronaći u volonterskim centrima koji djeluju u raznim dijelovima Hrvatske. Kontakt volonterskog centra najbližeg vama pronađite na stranici Hrvatske mreže volonterskih centara (www.volontiram.info).

SOCIJALNO UKLJUČIVANJE I PODRŠKA – KAKO DA POMOGNEM SEBI ILI NEKOM DRUGOM KOME JE POTREBNA POMOĆ

Ovdje ćeš moći pronaći informacije o tome kome se i gdje možeš javiti ako ti je potrebna bilo kakva vrsta dodatne pomoći ili podrške.

POVRATAK
NA VRH